Acılı Ve Portakallı Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Ve Portakallı BiftekAcılı ve portakallı biftek Acılı ve portakallı biftek Hazırlama süresi 50 dakika 2 kişilik Malzemeler: 60 ml soya sosu1 adet yumurta beyazı 1 tatlı kaşığı nişasta 50 gram taze zencefil 2 diş sarmısak 100 gram soya filizi 1 adet portakal 45 ml istiridye sosu5 adet kuru chili biberi 250 gram biftek 350 gram brokoli 150 gram havuç 1 adet kırmızı biber 45 ml tavuk sosu15 ml sek sherry60 ml sıvı yağtuz karabiber Hazırlanışı: Etlerin yağlı kısımlarını çıkartın, ince dilimlere kesin 45 ml soya sosu, yumurta beyazı, nişasta ve 15 ml suyu karıştırın, etleri içinde 30 dakika bekletin![]() Brokolinin çiçeklerini tuzlu kaynar suda 1 dakika haşlayın soğuk sudan geçirin ve süzün ![]() Soyulmuş ve temizlenmiş havuç, zencefil ve çekirdekleri çıkartılmış biberi ince şeritlere doğrayın Sarmısağı ince kıyın Soya filizini soğuk suyla yıkayın![]() Portakalı patates soyacağı ile ince soyun (beyaz kısmı olmayacak) ince şerit kesin İstiridye sosu, tavuk suyu, sherry ve kalan soya sosunu da karıştırın![]() Wok’ta 45 ml yağı kızdırın Etleri harlı ateşte karıştırarak kavurun![]() Wok’tan çıkartın Süzgeçte süzülmeye bırakın Kalan yağı wok’a ilave edin![]() Havuç, biber ve zencefili kısa bir süre karıştırarak kavurun ![]() Önce portakal kabuğu, sarmısak, chili biberi sonra sos karışımı ve brokoliyi ekleyin ![]() 45 saniye harlı ateşte pişirin Arzu ederseniz biraz portakal suyunu da ekleyin![]() Etler ve soya filizini de ilave edip karıştırın ![]() Sadece etleri ısınıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın
|
|
|
|