Roko Soslu Patates Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Roko Soslu Patates Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiRoko soslu patates kavurması Roko soslu patates kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet orta boy patates 1 adet yumurta 1 demet roka 250 gram taze kutu peynir 100 gram krema 1 yemek kaşığı limon suyu 8 yemek kaşığı sıvıyağ 50 gram pastırma toz şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Patatatesleri soyup rendeleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Yumurtayı katın![]() Rokayı yıkayıp birkaç yaprağını bir kenara ayırın Kalanını kıyın Kıydığınız rokaları peynir, krema, limon suyu, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile karıştırın![]() 2 adet teflon tavayı her birine 4 kaşık yağ koyarak kızdırın Patateskarışımından 1 tepeleme yemek kaşığı tavaya alın Kaşık ile bastırarak önlü arkalı kızartın Kağıt havlu üstüne çıkarın![]() Rokalı sos ve pastırma ile bir tabağa alın Karabiber ekip kalan roka yaprakları ile servis yapın
|
|
|
|