|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, musakka, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Musakka Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Musakka Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMusakka Musakka Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik 580 kalori Malzemeler: 3 adet patlıcan 4 adet kabak 750 gram domates 400 gram peynir 5 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet soğan 2 diş sarmısak 500 gram domates püresi 1 adet limon 300 gram yağlı yoğurt tuz karabiber 1 tatlı kaşığı nişasta kekik tarhun otu dereotu Hazırlanışı: Patlıcan ve kabakları temizleyin ve uzunlamasına dilimleyin Tuz ile ovalayıp mutfak havlusunda suyunu çektirin, sonra da kurulayın![]() Domatesleri doğrayın, peyniri ufalayın 4 yemek kaşığı yağı bir tavada kızdırın Önce patlıcanlar ve sonra da kabakları her iki taraflarından hafifçe kızartın![]() Soğanı soyun, ince doğrayın Sarmısağı soyun ve kıyın 1 yemek kaşığı yağı bir tencerede kızdırın![]() Soğanı ve sarmısağın yarısını yağda kavurun Domates püresini ilave edin Tuz, karabiber ve kıyılmış taze otlar ile tadlandırın Nişasta ile koyultun ve bir kenarda bekletin![]() Patlıcan, kabak, peynirin yarısını ateşe dayanıklı cam bir kabın içine sıralayın ![]() Üstüne domates dilimlerini yayın Domates sosunu da üzerine yayın Kalan peyniri üzerlerine serpin 180ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin![]() Limonu sıcak suyla yıkayın, kabuğunu ince rendeleyin, suyunu sıkın Yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve kalan sarmısağı iyice karıştırın Tuzlayıp karabiberleyin ve musakkanın yanında servis yapın
|
|
|
|