|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, pane, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri, yoğurt |
Yoğurt Soslu Sebze Pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu Sebze Pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYoğurt soslu sebze pane Yoğurt soslu sebze pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 8-10 kişilik 577 kalori Malzemeler: 10 gr zerdeçal1 adet yumurta 100 gr brokoli100 gr yeşil kuşkonmaz1 demet yeşil soğan 50 gr mantar20 ml limon suyu200 gr yoğurt1 diş sarmısak 1/2 demet kişniş kızartmak için yağ tuz 150 gr galeta unu225 ml su10 gr acı köri tozuHazırlanışı: + Galeta ununu, köri, zerdeçal, yumurta ve 225 ml su ile karıştırın![]() + Brokoli çiçeklerini ayırın Kuşkonmazları ortasından başlayarak soyun Altlarındaki sert kısımları kesin Kuşkonmazları 3 cm uzunluğunda parçalara doğrayın![]() + Yeşil soğanı temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını 4 cm uzunluğunda kesin![]() + Brokoliyi, soğanları ve kuşkonmazları kaynar tuzlu suya atıp 2 dakika haşlayın Mantarları temizleyin![]() + Limon suyunu, yoğurdu ve ezilmiş sarmısağı pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın ![]() + Bir miktar kişniş yaprağını ayırın, kalanını ince kıyıp yoğurda ekleyin ![]() + Yağı firitözde 1700 C’de kızdırın Sebzeleri porsiyonlar halinde unlu hamura bulayıp, altın sarısı oluncaya kadar kızartın Tuz ekin Yoğurt sosunu kalan kişniş yapraklarıyla süsleyip, sebzelerle beraber servis yapın
|
|
|
|