![]() |
Yoğurt Soslu Sebze Pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yoğurt soslu sebze pane
Yoğurt soslu sebze pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 8-10 kişilik 577 kalori Malzemeler: 10 gr. zerdeçal 1 adet yumurta 100 gr. brokoli 100 gr. yeşil kuşkonmaz 1 demet yeşil soğan 50 gr. mantar 20 ml. limon suyu 200 gr. yoğurt 1 diş sarmısak 1/2 demet kişniş kızartmak için yağ tuz 150 gr. galeta unu 225 ml. su 10 gr. acı köri tozu Hazırlanışı: + Galeta ununu, köri, zerdeçal, yumurta ve 225 ml. su ile karıştırın. + Brokoli çiçeklerini ayırın. Kuşkonmazları ortasından başlayarak soyun. Altlarındaki sert kısımları kesin. Kuşkonmazları 3 cm. uzunluğunda parçalara doğrayın. + Yeşil soğanı temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını 4 cm. uzunluğunda kesin. + Brokoliyi, soğanları ve kuşkonmazları kaynar tuzlu suya atıp 2 dakika haşlayın. Mantarları temizleyin. + Limon suyunu, yoğurdu ve ezilmiş sarmısağı pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. + Bir miktar kişniş yaprağını ayırın, kalanını ince kıyıp yoğurda ekleyin. + Yağı firitözde 1700 C’de kızdırın. Sebzeleri porsiyonlar halinde unlu hamura bulayıp, altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Tuz ekin. Yoğurt sosunu kalan kişniş yapraklarıyla süsleyip, sebzelerle beraber servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.