ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yoğurt Soslu Sebze Pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781611)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:46 PM

Yoğurt Soslu Sebze Pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Yoğurt soslu sebze pane
Yoğurt soslu sebze pane Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
8-10 kişilik
577 kalori Malzemeler:

10 gr. zerdeçal
1 adet yumurta
100 gr. brokoli
100 gr. yeşil kuşkonmaz
1 demet yeşil soğan
50 gr. mantar
20 ml. limon suyu
200 gr. yoğurt
1 diş sarmısak
1/2 demet kişniş
kızartmak için yağ
tuz
150 gr. galeta unu
225 ml. su
10 gr. acı köri tozu

Hazırlanışı:
+ Galeta ununu, köri, zerdeçal, yumurta ve 225 ml. su ile karıştırın.
+ Brokoli çiçeklerini ayırın. Kuşkonmazları ortasından başlayarak soyun. Altlarındaki sert kısımları kesin. Kuşkonmazları 3 cm. uzunluğunda parçalara doğrayın.
+ Yeşil soğanı temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını 4 cm. uzunluğunda kesin.
+ Brokoliyi, soğanları ve kuşkonmazları kaynar tuzlu suya atıp 2 dakika haşlayın. Mantarları temizleyin.
+ Limon suyunu, yoğurdu ve ezilmiş sarmısağı pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
+ Bir miktar kişniş yaprağını ayırın, kalanını ince kıyıp yoğurda ekleyin.
+ Yağı firitözde 1700 C’de kızdırın. Sebzeleri porsiyonlar halinde unlu hamura bulayıp, altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Tuz ekin. Yoğurt sosunu kalan kişniş yapraklarıyla süsleyip, sebzelerle beraber servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.