|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| andiv, güveçte, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Güveçte Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiGüveçte andiv Güveçte andiv Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik 351 kalori Malzemeler: 100 gram soğan 4 adet andiv 2 yemek kaşığı sıvıyağ 100 gram kuşgönü pastırma 25 gram tereyağı 100 ml beyaz şarap200 ml sebze suyu1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı limon suyu 150 gram krema tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup ince kıyın Andivlerin dış yapraklarını ayırın, kök uzantısını çıkartın![]() Yağı bir güveçte ısıtın Orta ateşte pastırmayı her iki tarafından gevrekleşene kadar kızartın Bir kenara alın![]() Pastırmayı pişirdiğiniz yağda andivi hafif kavurup dışarı alın ![]() Soğan ve tereyağını ilave edin Orta ateşte soğanları 3 dakika pembeleştirin![]() Şarap ve sebze suyunu ekleyin ![]() Andivi tekrar güvece alın, tuzlayıp biberleyin ![]() Üzeri kapalı olarak sık sık karıştırarak 40 dakika kısık ateşte pişirin ![]() Bu arada kızartılmış pastırmayı şerit şerit doğrayın Maydanoz yapraklarını kıyın![]() Andivi güveçten çıkartın, ılık bir yerde bekletin Pastırma, limon suyu ve kremayı güvece ilave edin, hafif ısıtın![]() Tuzlayıp biberleyin, maydanozu ekleyin Andivlerin üzerine sosu gezdirip servis yapın
|
|
|
|