|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, hazırlanışı, malzemesi, nektarin, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Nektarin Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nektarin Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiNektarin dolması Nektarin dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 3 adet nektarin 50 gram badem 1 diş sarmısak 10 adet adaçayı 50 adet tereyağı 2 tatlı kaşığı galeta unu tuz karabiber Hazırlanışı: Bademleri kıyıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun Sarmısağı soyup incecik kıyın Adaçayı yapraklarını doğrayın![]() Tereyağını köpürünceye kadar tavada kızdırın Badem, sarmısak, adaçayı ve galeta ununu ilave edip karıştırın Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() Nektarinleri blanşe edip kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün![]() Her bir yarımı iç kısmı üste gelecek şekilde alüminyum folyo üstüne yerleştirin ![]() Alüminyum folyoyu nektarinlerin dış kısmına sarın Daha sonra her nektarini 1 tatlı kaşığı bademli karışım ile doldurun![]() 180ø ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin Av etlerinin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz
|
|
|
|