![]() |
Nektarin Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Nektarin dolması
Nektarin dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 3 adet nektarin 50 gram badem 1 diş sarmısak 10 adet adaçayı 50 adet tereyağı 2 tatlı kaşığı galeta unu tuz karabiber Hazırlanışı: Bademleri kıyıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Sarmısağı soyup incecik kıyın. Adaçayı yapraklarını doğrayın. Tereyağını köpürünceye kadar tavada kızdırın. Badem, sarmısak, adaçayı ve galeta ununu ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Nektarinleri blanşe edip kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün. Her bir yarımı iç kısmı üste gelecek şekilde alüminyum folyo üstüne yerleştirin. Alüminyum folyoyu nektarinlerin dış kısmına sarın. Daha sonra her nektarini 1 tatlı kaşığı bademli karışım ile doldurun. 180ø ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Av etlerinin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.