|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, lapası, malzemesi, mısır, sarmısaklı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Sarmısaklı Mısır Lapası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı Mısır Lapası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSarmısaklı mısır lapası Sarmısaklı mısır lapası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 diş sarmısak 200 gram iri çekilmiş mısır unu 300 gram mantar 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kereviz 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı kırmızı şarap 3 sap maydanoz 8 dilim biftek 50 gram kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: 1/2 lt suyu, sarmısakla kaynatın Tuz, karabiber koyun, yumurta çırpıcısı ile karıştırarak mısır ununa katın![]() Hafif ateşte ağzı kapalı olarak 40 dk ara sıra karıştırarak demlendirin ![]() Soğanları soyun, havuç ve kerevizi ayıklayın, hepsini küçük küçük doğrayın Mantarları kıyın![]() Doğradığınız soğan ve sebzeleri, mantarlarla birlikte yağda hafif kavurun Domates salçasını karıştırıp, kırmızı şarap ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip 15 dk kısık ateşte kaynatın Tuz ve karabiber katın![]() Maydanozu ince kıyın Et dilimlerini tulzyın, karabiberleyin Kaynamakta olan sosa koyun Ağzı kapalı olarak 5 dk pişirin, arada alt üst edin Maydanoz ve kekiği katın Mısır lapasını, et ve sosla birlikte tabaklara alın Peyniri rendenin cips ucuya ince ince kesip mısır lapasının üzerine serpin
|
|
|
|