|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, nızbaç, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiNızbaç Nızbaç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 8 kişilik Malzemeler: 1 kilogram kemikli yağsız kuzu eti 250 gram soğan 250 gram havuç 250 gram kuş üzümü 2-3 adet damla sakızı 1/2 demet taze nane 100 gram ceviz 2 yemek kaşığı nar ekşisi tuz karabiber kişniş toz zencefil Hazırlanışı: Soğanı kıyın Havucu ince ince doğrayın![]() Eti, soğan, havuç tuz ve 2 su bardağı ile beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Gerektikçe sıcak su ekleyin![]() Kuş üzümünü ılık suda 10 dk bekletin Oğuşturarak çöplerinin çıkmasını sağlayın Mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekin![]() Kuzu etini kemiklerinden ayırın ve havucu süzgeçten geçirin Et suyunu bir kapta toplayın Eti sebzelerle beraber mutfak robotunda çekin![]() Karışıma birer çay kaşığı kişniş, tarçın, karabiber ve zencefil katın Döğülmüş olan sakızı ekleyin Naneyi ayıklayıp yıkayın İnce ince doğradıktan sonra ete katın Tüm malzemeyi yoğurun![]() Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle minik toplar yapın ve ekleyin ve 3 dk daha kaynatın ![]() Cevizi mutfak robotunda incecik kıyın Gülsuyu ile karıştırıp kıvamlı bir sos hazırlayın
|
|
|
|