|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, irmikli, malzemesi, mantarlar, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesiİrmikli mantarlar İrmikli mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 5 kişilik Malzemeler: 50 gram irmik 125 ml tablet tavuk suyu125 ml süt100 gram kremşanti 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı dereotu 2 yemek kaşığı taze kaşar peyniri 300 gram mantar 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 adet taze soğan tuz karabiber Hazırlanışı: İrmiği yağsız olarak pembeleştirin Tavuk suyu ve süt ilave edin Tuz karabiber ve bir tutam acı kırmızı biber ile tatlandırıp hafif ateşte 1 dk karıştırarak kaynatın 3 dk dinlendirin![]() İçine kremşanti ve yeşillikleri katın 2 adet ısıya dayanıklı yassı tabağa koyup üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin![]() Mantarları yıkayın ve dörde bölün Sıvı yağı kızdırın Mantarları sıvı yağda karıştırarak kızdırın![]() Kızarttığınız mantarları tuz, karabiber ve yenibahar ile tatlandırın Tabaklara aldığınız irmikli karışımı fırının üstten 2 rafında koyup ızgara ile üzerlerini 1-2 dk kızartın Taze soğanın yeşil bölümünü kıyın Mantarların üzerine serpip servis yapın
|
|
|
|