![]() |
İrmikli Mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İrmikli mantarlar
İrmikli mantarlar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 5 kişilik Malzemeler: 50 gram irmik 125 ml. tablet tavuk suyu 125 ml. süt 100 gram kremşanti 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı dereotu 2 yemek kaşığı taze kaşar peyniri 300 gram mantar 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 adet taze soğan tuz karabiber Hazırlanışı: İrmiği yağsız olarak pembeleştirin. Tavuk suyu ve süt ilave edin. Tuz karabiber ve bir tutam acı kırmızı biber ile tatlandırıp hafif ateşte 1 dk karıştırarak kaynatın. 3 dk dinlendirin. İçine kremşanti ve yeşillikleri katın. 2 adet ısıya dayanıklı yassı tabağa koyup üzerlerine rendelenmiş peyniri serpin. Mantarları yıkayın ve dörde bölün. Sıvı yağı kızdırın. Mantarları sıvı yağda karıştırarak kızdırın. Kızarttığınız mantarları tuz, karabiber ve yenibahar ile tatlandırın. Tabaklara aldığınız irmikli karışımı fırının üstten 2. rafında koyup ızgara ile üzerlerini 1-2 dk kızartın. Taze soğanın yeşil bölümünü kıyın. Mantarların üzerine serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.