İtalyan Usulü Domatesli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Domatesli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesiİtalyan usulü domatesli fasulye İtalyan usulü domatesli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 120 dakika 6 kişilik Malzemeler: 400 gram taze fasulye 5 sap biberiye 3 diş sarmısak 8 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gram havuç 200 gram körpe kereviz 300 gram domates 300 gram minik soğan 200 ml beyaz şarap1 tatlı kaşığı kekik 5 dilim ekmek 50 gram kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri 7 su bardağı biberiye, soyulmuş ve ezilmiş sarmısak, 5 yemek kaşığı yağ ile 1 5 saat hafif ateşte tencerenin kapağı aralık olarak pişirin![]() Bu arada havuçları ayıklayın, uzunlamasına dörde kesip 1/2 cm uzunluğunda doğrayın Kerevizi ayıklayın, üçe kesin ve havuçlar gibi küb şeklinde doğrayın Domatesleri soyun, ince ince doğrayın![]() Soğanları ayıklayıp ince halka şeklinde kesin Halkaları 2 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın, beyaz şarabı ilave edin, 15 dk kaynatın Kekik yapraklarını saplarından ayırın ve soğanlara ekleyin![]() Haşladığınız fasulyelerden biberiyeyi çıkarın Havuç, kereviz ve soğanları fasulyelere katın 30 dk daha hafif ateşte pişirin![]() Ekmek dilimlerini fırının üstten 2 rafında her iki tarafını yarım dk olmak üzere kızartın peyniri ince rendeleyin, ekmek dilimlerinin üzerine serpip ızgarada 1 dk kızartın![]() Domatesleri fasulyelere katın Tuz, karabiber ve kalan zeytinyağı ile tatlandırın Ekmekleri ortalarına oturtup servis yapın
|
|
|
|