![]() |
İtalyan Usulü Domatesli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İtalyan usulü domatesli fasulye
İtalyan usulü domatesli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 120 dakika 6 kişilik Malzemeler: 400 gram taze fasulye 5 sap biberiye 3 diş sarmısak 8 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gram havuç 200 gram körpe kereviz 300 gram domates 300 gram minik soğan 200 ml. beyaz şarap 1 tatlı kaşığı kekik 5 dilim ekmek 50 gram kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri 7 su bardağı biberiye, soyulmuş ve ezilmiş sarmısak, 5 yemek kaşığı yağ ile 1.5 saat hafif ateşte tencerenin kapağı aralık olarak pişirin. Bu arada havuçları ayıklayın, uzunlamasına dörde kesip 1/2 cm uzunluğunda doğrayın. Kerevizi ayıklayın, üçe kesin ve havuçlar gibi küb şeklinde doğrayın. Domatesleri soyun, ince ince doğrayın. Soğanları ayıklayıp ince halka şeklinde kesin. Halkaları 2 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın, beyaz şarabı ilave edin, 15 dk kaynatın. Kekik yapraklarını saplarından ayırın ve soğanlara ekleyin. Haşladığınız fasulyelerden biberiyeyi çıkarın. Havuç, kereviz ve soğanları fasulyelere katın. 30 dk daha hafif ateşte pişirin. Ekmek dilimlerini fırının üstten 2. rafında her iki tarafını yarım dk olmak üzere kızartın. peyniri ince rendeleyin, ekmek dilimlerinin üzerine serpip ızgarada 1 dk kızartın. Domatesleri fasulyelere katın. Tuz, karabiber ve kalan zeytinyağı ile tatlandırın. Ekmekleri ortalarına oturtup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.