|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| graten, hazırlanışı, lahanalı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Lahanalı Patates Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahanalı Patates Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiLahanalı patates graten Lahanalı patates graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1/2 saat 4 kişilik Malzemeler: 200 gram lahana 600 gram kara lahana 800 gram patates 1 diş sarmısak 300 gram füme hindi göğüs dilimleri 100 ml tavuk suyu200 ml kremşanti1 yemek kaşığı kekik 2 adet yumurta muskat taze rendelenmiş tuz karabiber Hazırlanışı: Lahanayı dörde kesip koçan kısmını çıkartın Karalahanayı yıkayıp ikisini birden ince şeritlere kesin 1 dakika tuzlu suda haşlayın Soğuk suda tutun ve suyunu sıkın![]() Patatesleri soyun, iri iri rendeleyip suyunu sıkın Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın![]() Dönüşümlü olarak kat kat lahana, hindi göğsü ve patatesleri dizin; en üst sırayı patates ile bitirin ![]() Tavuk suyu ve kremşantiyi karıştırıp hafif ısıtın Kekik, sarmısak, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın![]() Yumurtaları iyice çırpıp kremşantili karışıma katın ve karıştırın, patateslerin üzerine dökün ![]() 180ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 40-45 dakika pişirin
|
|
|
|