![]() |
Lahanalı Patates Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Lahanalı patates graten
Lahanalı patates graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1/2 saat 4 kişilik Malzemeler: 200 gram lahana 600 gram kara lahana 800 gram patates 1 diş sarmısak 300 gram füme hindi göğüs dilimleri 100 ml. tavuk suyu 200 ml. kremşanti 1 yemek kaşığı kekik 2 adet yumurta muskat taze rendelenmiş tuz karabiber Hazırlanışı: Lahanayı dörde kesip koçan kısmını çıkartın. Karalahanayı yıkayıp ikisini birden ince şeritlere kesin. 1 dakika tuzlu suda haşlayın. Soğuk suda tutun ve suyunu sıkın. Patatesleri soyun, iri iri rendeleyip suyunu sıkın. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın. Dönüşümlü olarak kat kat lahana, hindi göğsü ve patatesleri dizin; en üst sırayı patates ile bitirin. Tavuk suyu ve kremşantiyi karıştırıp hafif ısıtın. Kekik, sarmısak, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Yumurtaları iyice çırpıp kremşantili karışıma katın ve karıştırın, patateslerin üzerine dökün. 180ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 40-45 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.