Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, biftek

Baklalı Biftek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Biftek



Baklalı biftek
Baklalı biftek

Hazırlama süresi 1 saat
5 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram biftek
  • 500 gram iç bakla
  • 200 gram havuç
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı et suyu (tablet)
  • 50 gram antep fıstığı(tuzsuz ve kabuksuz)
  • 1x1/ tatlı kaşığı nişasta
  • 2 adet acı kırmızı biber
  • 200 ml portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Acı toz kırmızı biber
  • tuz
Hazırlanışı:
Soya sosu, et suyu ve nişastayı karıştırıp biftekleri bu karışım ile marine edin
Fıstıkları iri iri kırın Yağsız tavada hafifçe kavurun İç baklaların zarlarını ayırın
Acı kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp minik küblere doğrayın
Havucu ayıklayın ve çubuk şeklinde kesin
Sıvı yağı kızıdırın Etleri yüksek ateşte çevirerek kavurun Bakla, acı kırmızı biber ve havucu katın 5 dakika daha kavurun
Portakal suyunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin
Tuz ve acı toz kırmızı biber ile tatlandırın En son fıstıkları katıp bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.