|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, italyan, malzemesi, sebze, tarifi, türlü, usulü, yapılışı, yemekleri |
![]() |
İtalyan Usulü Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesiİtalyan usulü türlü İtalyan usulü türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 150 gram soğan 2 adet patlıcan 300 gram kabak 2 adet sarı dolmalık biber 300 gram domates 1-2 diş sarmısak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı domates püresi 1-2 yemek kaşığı un 125 ml ![]() 800 ml ![]() 1 tatlı kaşığı kekik 80 gram parmezan peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: ğanları dilimleyin, patlıcanları dörde bölüp dilim dilim kesin ![]() ![]() ![]() Soğan ve ezdiğiniz sarmısağı kızgın yağda çevirin ![]() ![]() Domates püresi ve unla 2-3 dk pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcan musakka Patlıcanları uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimlere kesin ve tuzlayın 30 dk bekletin ![]() ![]() ![]() Soğan ve sarmısakları küb şeklinde doğrayın zeytinyağında çevirin, kıymayı ilave edip kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unu 30 gr margarinde pambeleştirin, süt ve beyaz şarap ilave edip 10 dk pişirin ![]() Rendelenmiş parmezan peyniri tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın ![]() ![]() Kalan yumurtaları çırptıktan sonra peynirli karışıma katın ![]() Isıya dayanıklı bir kabı kalan yağ ile yağlayın ![]() Sırasıyla patlıcaları yarısını, kıymalı karışımın tümünü, beşamel sosun yarısını, kalan patlıcanları, domates dilimlerini ve en üste kalan sosu koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|