ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İtalyan Usulü Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781568)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:53 PM

İtalyan Usulü Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
İtalyan usulü türlü
İtalyan usulü türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

150 gram soğan
2 adet patlıcan
300 gram kabak
2 adet sarı dolmalık biber
300 gram domates
1-2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı domates püresi
1-2 yemek kaşığı un
125 ml. kırmızı şarap
800 ml. et suyu
1 tatlı kaşığı kekik
80 gram parmezan peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
ğanları dilimleyin, patlıcanları dörde bölüp dilim dilim kesin. Kabağı yarıya kesip dilimleyin. Biberi ve domatesi küb şeklinde doğrayıp çekirdeklerini çıkarın.
Soğan ve ezdiğiniz sarmısağı kızgın yağda çevirin. Patlıcan, biber ve kabağı ilave edip 2 dk kızartın.
Domates püresi ve unla 2-3 dk pişirin. Kırmızı şarap ve et suyunu salçalı karışıma katın, bir taşım kaynatın. 5-8 dk ağır ateşte pişirin. Domates ve kekiği ilave edin. Tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin.
Patlıcan musakka
Patlıcanları uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimlere kesin ve tuzlayın 30 dk bekletin. Daha sonra kurulayın kızgın yağda her iki tarafını altın sarısı kızartın. Yağların süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın.
Soğan ve sarmısakları küb şeklinde doğrayın zeytinyağında çevirin, kıymayı ilave edip kavurun. Domates püresini katın. Tuz, acı kırmızı biber, tarçın ve kekik ile tatlandırın. Ağzı açık olarak 10 -15 dk hafif ateşte pişirin. Ilınmaya bırakın. İçine bir adet çırpılmış yumurta katın.
Unu 30 gr margarinde pambeleştirin, süt ve beyaz şarap ilave edip 10 dk pişirin.
Rendelenmiş parmezan peyniri tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.
Kalan yumurtaları çırptıktan sonra peynirli karışıma katın.
Isıya dayanıklı bir kabı kalan yağ ile yağlayın.
Sırasıyla patlıcaları yarısını, kıymalı karışımın tümünü, beşamel sosun yarısını, kalan patlıcanları, domates dilimlerini ve en üste kalan sosu koyun. Önceden ısıtılmış fırının alttan 2. Rafında 1 saat pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.