|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, jöleli, malzemesi, mus, rezene, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Jöleli Rezene Mus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Rezene Mus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiJöleli rezene mus Jöleli rezene mus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 10 6 kişilik Malzemeler: 5 yaprak jelatin 150 gram soğan 650 gram Rezene 100 gram patates 20 gram tereyağı 100 ml beyaz şarap1 yemek kaşığı pernod 500 ml krema1 demet dereotu 1 demet su teresi 1 adet domates 6-8 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Jelatini soğuk suda çözün Soğanları ince dilimleyin Rezenenin yeşilliklerini suda bekletin Sap uzantısını kama biçiminde çıkartın Rezeneyi incecik dilimleyin Patatesi soyup ince dilimleyin![]() Tereyağını tencerede eritin Soğan, rezene ve patatesi orta ateşte 2 dakika kavurun Beyaz şarap ve Pernod ilave edin, 30 saniye kaynatın 250 ml krema ilave edip 25 dakika kaynamaya bırakın![]() Karışımı püre haline getirin İnce bir süzgeçten geçirin Jelatini sudan çıkarıp ılık rezeneli karışımın içinde eritin Tuzlayın, karışım pelteleşmeye başlayıncaya kadar soğumaya bırakın![]() Dereotunun yarısını ince kıyın Kalan kremayı sertleşinceye kadar çırpın, kıyılmış dereotu ile birlikte rezeneli karışımın içine ilave edin Karışımı 6 kalıbın içine doldurun 6 saat buzdolabında bekletin Tere yapraklarını yıkayıp kurutun Domatesin kabuklarını soyun Sekiz parçaya bölün, çekirdeklerini çıkarıp etli kısmını küb küb doğrayın Kalan dereotunu 100 gr buz ile mutfak robotundan geçirin, bir süzgeç üzerinde süzülmeye bırakın![]() Zeytinyağını dereotu suyu ile karıştırın, tuzlayıp biberleyin Kalıpları kısa bir süre sıcak suda bekletin Bıçak yardımıyla tabağa ters yüz edin![]() Su teresi ve domates parçalarını bir kaba alın, hazırladığınız sosun yarısı ile karıştırıp tabaklara paylaştırın Kalan sosu tabağın üzerine gezdirin
|
|
|
|