Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, fener, sarmısaklı

Sarmısaklı Fener Balığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmısaklı Fener Balığı



Sarmısaklı fener balığı
Sarmısaklı fener balığı

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

30 diş taze sarmısak
300 gram arpacık soğan
6 sap taze kekik
300 ml zeytinyağı
75 gram kurutulmuş domates
1 gram kurutulmuş domates
2 kilogram fener balığı filetosu
1/2 demet fesleğen
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Sarmısağı soyun Soğanları soyup ikiye bölün Sarmısak, soğan ve 2 dal kekiği bir tencereye alın, zeytinyağını katıp kısık ateşte 10 dakika pişirin
Domatesleri ılık suda yumuşatın Domatesleri süzüp ikiye bölüp sosa ilave edin 5 dakika daha kaynatın Sosun bir kenarda sıcak kalmasını sağlayın
Balıkları yıkayıp süzdürün Balığın etlerini çizin Kalan kekikotlarını çiziklerin içine doldurun Tuz ve biberleyip fırın tepsisine dizin Önceden 210ø ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Üzerine ara sıra sostan gezdirin
Fesleğeni yıkayıp kıyın Balıkları bir servis tabağına alın Fesleğeni üstüne serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.