![]() |
Sebzeli Kalkan Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kalkan BalığıSebzeli kalkan balığı Sebzeli kalkan balığı Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi tuz karabiber 250 gram bebek havuç 100 gram alabaş 100 gram sultani bezelye 100 gram pırasa 1 diş sarmısak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı Rezene 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 200 ml ![]() 800 ml ![]() 2 adet kalkan balığı 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 250 gram yoğurt 50 gram krema Hazırlanışı: Havuçları soyun, verevine dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ve alabaşı kzıgın yağda rezene tohumu, hardal tohumu ve sarmısak ile birlikte öldürün ![]() ![]() Balığı yıkayın, kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1/2 demet dereotu ve maydonozu kabaca kıyın, yoğurtlu karışımı krema ve sirke ile karıştırın ![]() ![]() Balığı iki kevgir yardımıyla servis tabağına alın ![]() |
![]() |
![]() |
|