ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Kalkan Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780765)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:47 PM

Sebzeli Kalkan Balığı
 
Sebzeli kalkan balığı
Sebzeli kalkan balığı

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
tuz
karabiber
250 gram bebek havuç
100 gram alabaş
100 gram sultani bezelye
100 gram pırasa
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Rezene
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
200 ml. beyaz şarap
800 ml. balık suyu
2 adet kalkan balığı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
250 gram yoğurt
50 gram krema

Hazırlanışı:
Havuçları soyun, verevine dilimleyin. Alabaşı(isteğe bağlı) soyun, uzunlamasına dörde bölüp dilimleyin. Bezelyeyi üçe bölün. Pırasayı uzunlamasına yarıya bölüp kibrit çöpü biçimde doğrayın. Sarmısağı soyup dilimleyin.
Havuç ve alabaşı kzıgın yağda rezene tohumu, hardal tohumu ve sarmısak ile birlikte öldürün. tuz biber serpip 8 dakika pişirin.
Balığı yıkayın, kurulayın. Beyaz yüzü altta kalacak şekilde geniş bir tavaya yerleştirin. Bezelyeye pırasayı ilave edin, sebzeli balıksuyunu üzerine dökün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 15 dakika pişirin.
1/2 demet dereotu ve maydonozu kabaca kıyın, yoğurtlu karışımı krema ve sirke ile karıştırın. Tuzlayıp biberleyin.
Balığı iki kevgir yardımıyla servis tabağına alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.