![]() |
Sebzeli Kalkan Balığı
Sebzeli kalkan balığı
Sebzeli kalkan balığı Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi tuz karabiber 250 gram bebek havuç 100 gram alabaş 100 gram sultani bezelye 100 gram pırasa 1 diş sarmısak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı Rezene 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 200 ml. beyaz şarap 800 ml. balık suyu 2 adet kalkan balığı 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 250 gram yoğurt 50 gram krema Hazırlanışı: Havuçları soyun, verevine dilimleyin. Alabaşı(isteğe bağlı) soyun, uzunlamasına dörde bölüp dilimleyin. Bezelyeyi üçe bölün. Pırasayı uzunlamasına yarıya bölüp kibrit çöpü biçimde doğrayın. Sarmısağı soyup dilimleyin. Havuç ve alabaşı kzıgın yağda rezene tohumu, hardal tohumu ve sarmısak ile birlikte öldürün. tuz biber serpip 8 dakika pişirin. Balığı yıkayın, kurulayın. Beyaz yüzü altta kalacak şekilde geniş bir tavaya yerleştirin. Bezelyeye pırasayı ilave edin, sebzeli balıksuyunu üzerine dökün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 15 dakika pişirin. 1/2 demet dereotu ve maydonozu kabaca kıyın, yoğurtlu karışımı krema ve sirke ile karıştırın. Tuzlayıp biberleyin. Balığı iki kevgir yardımıyla servis tabağına alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.