Mercan Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercan TavaMercan Tava Mercan Tava Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 110 kalori Malzemeler: 1 adet havuç 1 adet kereviz 400 gr salatalık30 ml sıvı yağ500 gr mercan fileto45 ml limon suyu80 gr un60 gr zeytinyağı300 ml sebze suyu150 ml beyaz şarap150 ml krematoz şeker 1/2 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Kereviz ve havucu ince dilimler halinde kesin ![]() Salatalıkları alaca soyun, uzunlamasına ikiye bölün Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini çıkarıp, 1 cm kalınlıkta dilimleyin![]() Yapışmaz yüzeyli tavada 30 gr yağı kızdırın Havuç ve kerevizi orta ateşte, 3 dakika kavurun Salatalıkları ilave edin ve 3 dakika daha pişirin, tuzlayıp biberleyin Sebzeleri bir kevgirle tavadan çıkarın![]() Balıkları doğrayın, 30 ml limon suyu, tuz ve karabiber ile baharatlayın ve 60 gr una bulayın![]() Kalan zeytinyağını tavada orta ateşte kızdırın Balıkları 6-8 dakika kızartın, tavadan çıkarın ve kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın![]() 20 gr unu, kızartma yağında 1-2 dakika kavurun Sebze suyu, şarap ve kremayı katın 5 dakika pişirin 15 ml limon suyu, şeker, tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Dereotunu ince doğrayın Sebzeleri ve balıkları sosla karıştırın Dereotu ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|