![]() |
Mercan Tava
Mercan Tava
Mercan Tava Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 110 kalori Malzemeler: 1 adet havuç 1 adet kereviz 400 gr. salatalık 30 ml.sıvı yağ 500 gr. mercan fileto 45 ml. limon suyu 80 gr. un 60 gr. zeytinyağı 300 ml. sebze suyu 150 ml. beyaz şarap 150 ml. krema toz şeker 1/2 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Kereviz ve havucu ince dilimler halinde kesin. Salatalıkları alaca soyun, uzunlamasına ikiye bölün. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini çıkarıp, 1 cm. kalınlıkta dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli tavada 30 gr. yağı kızdırın. Havuç ve kerevizi orta ateşte, 3 dakika kavurun. Salatalıkları ilave edin ve 3 dakika daha pişirin, tuzlayıp biberleyin. Sebzeleri bir kevgirle tavadan çıkarın. Balıkları doğrayın, 30 ml. limon suyu, tuz ve karabiber ile baharatlayın ve 60 gr. una bulayın. Kalan zeytinyağını tavada orta ateşte kızdırın. Balıkları 6-8 dakika kızartın, tavadan çıkarın ve kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. 20 gr. unu, kızartma yağında 1-2 dakika kavurun. Sebze suyu, şarap ve kremayı katın. 5 dakika pişirin. 15 ml. limon suyu, şeker, tuz ve karabiberle tatlandırın. Dereotunu ince doğrayın. Sebzeleri ve balıkları sosla karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.