![]() |
Fırında Midye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında MidyeFırında midye Fırında midye Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet midye (dondurulmuş) 4 adet milföy hamuru(dondurulmuş) 80 gram yağsız çemensiz pastırma 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet pırasa 1 adet limon tuz karabiber Hazırlanışı: Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın, tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün, tereyağında 10 dakika kavurup tuz ve karabiberleyin ![]() 4 adet küçük fırın kabına pırasaları paylaştırıp, üzerlerine 3 er adet midye ve pastırma koyun ![]() Milföy hamurunun her biri ile fırın kaplarının üzerini kapatın, ortalarını bıçak yardımıyla haç şeklinde çizin ![]() 200ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|