Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamurunda, limonlu, milföy, somon

Milföy Hamurunda Limonlu Somon

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Hamurunda Limonlu Somon



Milföy hamurunda limonlu somon
Milföy hamurunda limonlu somon

Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
792 kalori Malzemeler:

300 gr ıspanak
1 adet yumurta
200 ml krema
1 kg somon fileto (derisiz ve kılçıksız)
450 gr milföy hamuru
çalışmak için un
50 gr galeta unu
1 yumurta sarısı
1 adet limon
250 gr Hollandaise sos
1/2 yemek kaşığı safran
şeker
1 rezene kökünün yeşil kısımları
10 gr susam
tuz
karabiber

Somon, sıcak ve soğuk olarak servis edilebilir Taze somon, ançuez, tereyağı, karides ve istakozla hazırlanan özel bir sosla sunulur Soğuk servis yapılırken yanında mayonez ve yeşillik tercih edilir Somonun sulu yemeğinin yanı sıra ızgarası da yapılabilir Tütsülenmiş somon için en iyi garnitür, limon suyu, acı kırmızı biber ve taze kremadır

Hazırlanışı:
Ispanağı yıkayıp süzün ve iri kıydıktan sonra 100 gr krema, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun
Somon filetolarını tuzlayıp karabiberleyin
Milföy hamurunun yapraklarını birbirinden ayırın ve üst üste koyup unlanmış mutfak tezgahında 50 x 50 cm boyutlarında açın Alttan üçüncü kata galeta unu serpiştirin ve somon filetolarını üstüne yerleştirin
Yıkayıp kremayla karıştırdığınız ıspanağı somonun üzerine ekleyin
Yumurta sarısını 30 gr kremayla karıştırın
Hazırladığınız karışımı hamurun kenarlarına sürdükten sonra, hamurun kenarlarını kapatıp iyice yapıştırın Hamurun üzerini de yine yumurtalı kremayla iyice sıvayın ve yağlı kağıt kaplı bir fırın kabına koyun
Önceden ısıtılmış 200o C’de ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 30-35 dakika altın sarısı rengini alana dek pişirin
Limonun kabuklarını ince dilimleyip rendeleyin Limonun suyunu sıkın
Kalan kremayı Hollandaise sos, safran, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve 15 ml limon suyuyla pişirin
Pişen kremanın üzerine tuz, bir tutam şeker ekerek karıştırın
Rezene yeşilliklerini ince kıyın Susam tohumlarını bir tavada yağsız kavurun
Somonu kalın dilimler halinde kesin ve üzerine Hollandaise sosunu dökün En üstünü kavrulmuş susam ve rezene yeşillikleriyle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.