![]() |
Milföy Hamurunda Limonlu Somon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Hamurunda Limonlu SomonMilföy hamurunda limonlu somon Milföy hamurunda limonlu somon Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik 792 kalori Malzemeler: 300 gr ![]() 1 adet yumurta 200 ml ![]() 1 kg ![]() 450 gr ![]() çalışmak için un 50 gr ![]() 1 yumurta sarısı 1 adet limon 250 gr ![]() 1/2 yemek kaşığı safran şeker 1 rezene kökünün yeşil kısımları 10 gr ![]() tuz karabiber Somon, sıcak ve soğuk olarak servis edilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp süzün ve iri kıydıktan sonra 100 gr ![]() ![]() Somon filetolarını tuzlayıp karabiberleyin ![]() Milföy hamurunun yapraklarını birbirinden ayırın ve üst üste koyup unlanmış mutfak tezgahında 50 x 50 cm ![]() ![]() ![]() Yıkayıp kremayla karıştırdığınız ıspanağı somonun üzerine ekleyin ![]() Yumurta sarısını 30 gr ![]() ![]() Hazırladığınız karışımı hamurun kenarlarına sürdükten sonra, hamurun kenarlarını kapatıp iyice yapıştırın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200o C’de ısıtılmış fırının alttan 2 ![]() ![]() Limonun kabuklarını ince dilimleyip rendeleyin ![]() ![]() Kalan kremayı Hollandaise sos, safran, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve 15 ml ![]() ![]() Pişen kremanın üzerine tuz, bir tutam şeker ekerek karıştırın ![]() Rezene yeşilliklerini ince kıyın ![]() ![]() Somonu kalın dilimler halinde kesin ve üzerine Hollandaise sosunu dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|