![]() |
Milföy Hamurunda Limonlu Somon
Milföy hamurunda limonlu somon
Milföy hamurunda limonlu somon Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik 792 kalori Malzemeler: 300 gr. ıspanak 1 adet yumurta 200 ml. krema 1 kg. somon fileto (derisiz ve kılçıksız) 450 gr. milföy hamuru çalışmak için un 50 gr. galeta unu 1 yumurta sarısı 1 adet limon 250 gr. Hollandaise sos 1/2 yemek kaşığı safran şeker 1 rezene kökünün yeşil kısımları 10 gr. susam tuz karabiber Somon, sıcak ve soğuk olarak servis edilebilir. Taze somon, ançuez, tereyağı, karides ve istakozla hazırlanan özel bir sosla sunulur. Soğuk servis yapılırken yanında mayonez ve yeşillik tercih edilir. Somonun sulu yemeğinin yanı sıra ızgarası da yapılabilir. Tütsülenmiş somon için en iyi garnitür, limon suyu, acı kırmızı biber ve taze kremadır. Hazırlanışı: Ispanağı yıkayıp süzün ve iri kıydıktan sonra 100 gr. krema, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun. Somon filetolarını tuzlayıp karabiberleyin. Milföy hamurunun yapraklarını birbirinden ayırın ve üst üste koyup unlanmış mutfak tezgahında 50 x 50 cm. boyutlarında açın. Alttan üçüncü kata galeta unu serpiştirin ve somon filetolarını üstüne yerleştirin. Yıkayıp kremayla karıştırdığınız ıspanağı somonun üzerine ekleyin. Yumurta sarısını 30 gr. kremayla karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamurun kenarlarına sürdükten sonra, hamurun kenarlarını kapatıp iyice yapıştırın. Hamurun üzerini de yine yumurtalı kremayla iyice sıvayın ve yağlı kağıt kaplı bir fırın kabına koyun. Önceden ısıtılmış 200o C’de ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 30-35 dakika altın sarısı rengini alana dek pişirin. Limonun kabuklarını ince dilimleyip rendeleyin. Limonun suyunu sıkın. Kalan kremayı Hollandaise sos, safran, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve 15 ml. limon suyuyla pişirin. Pişen kremanın üzerine tuz, bir tutam şeker ekerek karıştırın. Rezene yeşilliklerini ince kıyın. Susam tohumlarını bir tavada yağsız kavurun. Somonu kalın dilimler halinde kesin ve üzerine Hollandaise sosunu dökün. En üstünü kavrulmuş susam ve rezene yeşillikleriyle süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.