Mornay Soslu Ton Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mornay Soslu Ton BalığıMornay soslu ton balığı Mornay soslu ton balığı Hazırlama süresi 25 dakika 4 adet Malzemeler: 1 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane karabiber 375 ml süt425 gram ton balığı 60 gram tereyağı 1 adet soğan 30 gram un 1 adet sap kereviz 1/4 çay kaşığı muskat 80 ml krema2-3 yemek kaşığı salatalık turşusu 15 gram taze maydanoz 100 gram çedar peyniri 40 gram taze ekmek Hazırlanışı: Fırını önceden 180 derecede ısıtın Soğan ve sap kerevizi küçük küçük doğrayın Sütü, defne yaprağını ve tane karabiberleri orta boy bir tencereye koyun Ağır ateşte ısıtın ve kaynar kaynamaz ateşten alın 15 dakika demlenmeye bırakın Defenin ve karabiberin lezzetini almış sütü süzün ve bir kenarda bekletin![]() Ton balığı (tuzlu suda konserve) konservesini bir kaba alın Tuzlu suyu saklayın Ton balığını bir çatal yardımıyla parçalayın![]() Tereyağını orta boy bir tavada eritin Soğanı ve kerevizi ekleyin 5 dakika boyunca, içindekiler yumuşayana kadar ısıtın Unu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin![]() Tencereyi ateşten alın Sütü ve ton balığının tuzlu suyunu ağır ağır karıştırarak ekleyin Kabı tekrar ateşe koyun Karışımı kaynatıp kalınlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin 2-3 dakika boyunca yavaş yavaş kaynatın![]() Muskatı, kremayı, salatalık turşusunu (isteğe bağlı) doğranmış maydanozu ve rendelenmiş paynirin yarısnı ilave edin Ateşten alın ve ton balığıyla birlikte karıştırın Tuz ve biber ekleyin![]() Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün Kalan peynirin tamamını ve ufalanmış ekmeği en üste serpin 15 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar fırında pişirin Pilav veya makarna ile servis yapın
|
|
|
|