ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mornay Soslu Ton Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780679)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:00 PM

Mornay Soslu Ton Balığı
 
Mornay soslu ton balığı
Mornay soslu ton balığı

Hazırlama süresi 25 dakika
4 adet
Malzemeler:

1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
375 ml. süt
425 gram ton balığı
60 gram tereyağı
1 adet soğan
30 gram un
1 adet sap kereviz
1/4 çay kaşığı muskat
80 ml. krema
2-3 yemek kaşığı salatalık turşusu
15 gram taze maydanoz
100 gram çedar peyniri
40 gram taze ekmek

Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Soğan ve sap kerevizi küçük küçük doğrayın. Sütü, defne yaprağını ve tane karabiberleri orta boy bir tencereye koyun. Ağır ateşte ısıtın ve kaynar kaynamaz ateşten alın. 15 dakika demlenmeye bırakın. Defenin ve karabiberin lezzetini almış sütü süzün ve bir kenarda bekletin.
Ton balığı (tuzlu suda konserve) konservesini bir kaba alın. Tuzlu suyu saklayın. Ton balığını bir çatal yardımıyla parçalayın.
Tereyağını orta boy bir tavada eritin. Soğanı ve kerevizi ekleyin. 5 dakika boyunca, içindekiler yumuşayana kadar ısıtın. Unu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin.
Tencereyi ateşten alın. Sütü ve ton balığının tuzlu suyunu ağır ağır karıştırarak ekleyin. Kabı tekrar ateşe koyun. Karışımı kaynatıp kalınlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 2-3 dakika boyunca yavaş yavaş kaynatın.
Muskatı, kremayı, salatalık turşusunu (isteğe bağlı) doğranmış maydanozu ve rendelenmiş paynirin yarısnı ilave edin. Ateşten alın ve ton balığıyla birlikte karıştırın. Tuz ve biber ekleyin.
Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün. Kalan peynirin tamamını ve ufalanmış ekmeği en üste serpin. 15 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar fırında pişirin. Pilav veya makarna ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.