|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, hazırlanışı, kabak, malzemesi, pastırmalı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPastırmalı kabak dolması Pastırmalı kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik 494 kalori Malzemeler: 150 ml süt4 dilim ekmek 120 gr soğan100 gr pastırma30 ml sıvı yağ1 demet maydanoz 2 adet yumurta 4 adet kabak 150 ml sebze suyu50 ml beyaz şarap10 gr hardal30 gr turp rendesi1/2 paket beşamel sosu Hazırlanışı: Bir tencerede sütü ısıtın Ekmekleri küçük küp doğrayın ve üstüne sıcak sütü dökün Soğanları ve pastırma dilimlerini küçük küp doğrayın Kızgın yağda renkleri dönünceye kadar kavurun 1/2 demet maydanoz yapraklarını ince kıyıp soğanlarla beraber süte ekleyin Yumurtaları da katıp iyice karıştırın Tuz ve biber ile tatlandırın![]() Kabakları uzunlamasına ikiye kesin Kabak oyacağı ya da çay kaşığı ile içlerini çıkartın Tuz ve karabiber serpip içlerini hazırladığınız harçla doldurun Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 210°C’lik fırının ikinci rafında 20-25 dakika pişirin![]() 250 ml su ile beşamel sosu hazırlayın Sebze suyu, beyaz şarap ve hardalı kapağı kapalı tencerede 5 dakika pişirin Beşamel sosunu ekleyip bir taşım kaynatın Tuz, karabiber ve turp rendesi ile tatlandırın Kalan maydanoz yapraklarını ince kıyıp sosla karıştırın dolmanın yanında servis yapın
|
|
|
|