![]() |
Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pastırmalı kabak dolması
Pastırmalı kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik 494 kalori Malzemeler: 150 ml. süt 4 dilim ekmek 120 gr. soğan 100 gr. pastırma 30 ml. sıvı yağ 1 demet maydanoz 2 adet yumurta 4 adet kabak 150 ml. sebze suyu 50 ml. beyaz şarap 10 gr. hardal 30 gr. turp rendesi 1/2 paket beşamel sosu Hazırlanışı: Bir tencerede sütü ısıtın. Ekmekleri küçük küp doğrayın ve üstüne sıcak sütü dökün. Soğanları ve pastırma dilimlerini küçük küp doğrayın. Kızgın yağda renkleri dönünceye kadar kavurun. 1/2 demet maydanoz yapraklarını ince kıyıp soğanlarla beraber süte ekleyin. Yumurtaları da katıp iyice karıştırın. Tuz ve biber ile tatlandırın. Kabakları uzunlamasına ikiye kesin. Kabak oyacağı ya da çay kaşığı ile içlerini çıkartın. Tuz ve karabiber serpip içlerini hazırladığınız harçla doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 210°C’lik fırının ikinci rafında 20-25 dakika pişirin. 250 ml. su ile beşamel sosu hazırlayın. Sebze suyu, beyaz şarap ve hardalı kapağı kapalı tencerede 5 dakika pişirin. Beşamel sosunu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ve turp rendesi ile tatlandırın. Kalan maydanoz yapraklarını ince kıyıp sosla karıştırın dolmanın yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.