ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781482)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:07 PM

Pastırmalı Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Pastırmalı kabak dolması
Pastırmalı kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
494 kalori Malzemeler:

150 ml. süt
4 dilim ekmek
120 gr. soğan
100 gr. pastırma
30 ml. sıvı yağ
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
4 adet kabak
150 ml. sebze suyu
50 ml. beyaz şarap
10 gr. hardal
30 gr. turp rendesi
1/2 paket beşamel sosu

Hazırlanışı:
Bir tencerede sütü ısıtın. Ekmekleri küçük küp doğrayın ve üstüne sıcak sütü dökün. Soğanları ve pastırma dilimlerini küçük küp doğrayın. Kızgın yağda renkleri dönünceye kadar kavurun. 1/2 demet maydanoz yapraklarını ince kıyıp soğanlarla beraber süte ekleyin. Yumurtaları da katıp iyice karıştırın. Tuz ve biber ile tatlandırın.
Kabakları uzunlamasına ikiye kesin. Kabak oyacağı ya da çay kaşığı ile içlerini çıkartın. Tuz ve karabiber serpip içlerini hazırladığınız harçla doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 210°C’lik fırının ikinci rafında 20-25 dakika pişirin.
250 ml. su ile beşamel sosu hazırlayın. Sebze suyu, beyaz şarap ve hardalı kapağı kapalı tencerede 5 dakika pişirin. Beşamel sosunu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ve turp rendesi ile tatlandırın. Kalan maydanoz yapraklarını ince kıyıp sosla karıştırın dolmanın yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.