Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kireç, kullanılır, patlıcan, reçelinde

Patlıcan Reçelinde Kireç Kullanılır

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Reçelinde Kireç Kullanılır



Patlıcan reçeli Kireç Suyuyla
Patlıcan Reçelinde Kireç KullanılırMALZEMESİ
1 Kg çok küçükpatlıcan
1 Kg toz şeker
1 Adet Limon
1 Paket vanilya
1 Kg sönmemiş kireç

YAPILIŞI
1 Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız
2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın
3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız
4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız
5 1 Kg şekeri bir bardak su ile kaynatınız
6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız
7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz
8 Ağzını kapatarak soğumaya bırakınızReçel

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.