![]() |
Patlıcan Reçelinde Kireç Kullanılır
Patlıcan reçeli Kireç Suyuyla
Patlıcan Reçelinde Kireç KullanılırMALZEMESİ 1 Kg. çok küçükpatlıcan 1 Kg. toz şeker 1 Adet Limon 1 Paket vanilya 1 Kg. sönmemiş kireç YAPILIŞI 1 Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız. 2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın. 3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız. 4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız. 5 1 Kg. şekeri bir bardak su ile kaynatınız. 6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız. 7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz. 8. Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız.Reçel |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.