Çin Usulü Patlıcan Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü Patlıcan SalatasıÇin Usulü Patlıcan Salatası MALZEMELER
Patlıcanlar buharda çok iyi yumuşuncaya kadar pişirin pişince soğumaya bırakın Soya sosunu,sirkeyi,şekeri,tuzu şeri ve susam yağını karıştırın Sıvı yagı bir kaba koyun ve kuvetli ateşte ısıtın Buna sarımsağı,zencefili ilave edin 10saniye pişirin,hemen soya sosu karışımını ilave edin bir taşım kaynatıktan sonra ateşte alın soğusun ![]() Susam tanelerini bir tavaya koyun Hafif ateşte karıştırarak ve tavayı sallayarak taneler açık kahve rengi alıncaya kadar kavurun Kızarınca hemen tavadan çıkarın,çünkütavanın sıcaklığı bunları yakar , soğutun Patlıcanları şeritlere kesin Eğer çegirdekleri varsa,çıkarıp atın Servis tabağına yerleştirin Soğuttunuz sosu özerine dökün Kızarttığınız susam tanelerini üstüne serpeleyin servis yapın
|
|
|
|