Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lahana, pilav, tavuklu, turşulu

Lahana Turşulu Tavuklu Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Turşulu Tavuklu Pilav




Lahana turşulu tavuklu pilav

MALZEMELER
4 adet tavuk butu
3 su bardağı pirinç
1/2 kg lahana turşusu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 su bardağı su

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk butları haşlanır Ayrı bir tencerede sıvı yağla soğan kavrulur, ince
kıyılmış lahana turşusu ilave edilir Beraber kavrularak su ile pişirilir Tuzlu
ve sıcak suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinç ilave edilir, hep beraber
biraz kavrulur Fırın tepsisine boşaltılır Butlar üzerine yerleştirilir
Karabiberli 4 bardak tavuk suyu ilave edilir Butların üzerine toz kırmızı
biber sürülerek fırına verilir Ortalama yarım saat kadar pişirilir Bu arada
üsteki pirinçlerin kurumaması için arada bir karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.