ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Lahana Turşulu Tavuklu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711407)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:29 AM

Lahana Turşulu Tavuklu Pilav
 

Lahana turşulu tavuklu pilav

MALZEMELER
4 adet tavuk butu
3 su bardağı pirinç
1/2 kg lahana turşusu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 su bardağı su

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk butları haşlanır. Ayrı bir tencerede sıvı yağla soğan kavrulur, ince
kıyılmış lahana turşusu ilave edilir. Beraber kavrularak su ile pişirilir. Tuzlu
ve sıcak suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinç ilave edilir, hep beraber
biraz kavrulur. Fırın tepsisine boşaltılır. Butlar üzerine yerleştirilir.
Karabiberli 4 bardak tavuk suyu ilave edilir. Butların üzerine toz kırmızı
biber sürülerek fırına verilir. Ortalama yarım saat kadar pişirilir. Bu arada
üsteki pirinçlerin kurumaması için arada bir karıştırılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.