Bilindik usulle güzel bir pilav yapılır ve demlenmeye bırakılır (Arşivimde pilav tarifleri bulabilirsiniz)
Doğranan tavuk etleri kızgın tavaya atılarak hafif kavrulup tabağa alınır
Dilimlenen patates ve havuç sotelenir ve biraz su ilavesi ile yumuşatılır (Tamamen kavurarakta yapabilirsiniz ben bu şeklide hazırladım)
Kavrulan malzemelere biberler katılır ve biraz daha kavrulur
Tavuk etleri ve baharatlar ilave edilir, tavuk suyunu salmadan biraz daha kavrulup ocaktan alınır
Pilav servis tabağına alınır ve ortası açılır
Hazırlanan tavuklu karışım pilavın ortasına dökülüp servis yapılır
Yemeğin püf noktası biber ve tavuğun az pişirilmesi Tavuk suyunu salınca sertleşiyor Kızgın tavaya tek tek atarak suyunu salmadan yumuşak bir şekilde kavrulması sağlanıyor Geniş bir tava, hatta sac veya wok kullanmanızı tavsiye ederim
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.