Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, tavuk, üstü

Pilav Üstü Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Üstü Tavuk








MALZEMELER:
  • Yarım tavuk, kemikleri ayrılmış ve doğranmış
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 3 tane yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Tuzot, karabiber
  • İstediğiniz bir çeşit pilavın malzemeleri
YAPILIŞI:
  • Bilindik usulle güzel bir pilav yapılır ve demlenmeye bırakılır (Arşivimde pilav tarifleri bulabilirsiniz)
  • Doğranan tavuk etleri kızgın tavaya atılarak hafif kavrulup tabağa alınır
  • Dilimlenen patates ve havuç sotelenir ve biraz su ilavesi ile yumuşatılır (Tamamen kavurarakta yapabilirsiniz ben bu şeklide hazırladım)
  • Kavrulan malzemelere biberler katılır ve biraz daha kavrulur
  • Tavuk etleri ve baharatlar ilave edilir, tavuk suyunu salmadan biraz daha kavrulup ocaktan alınır
  • Pilav servis tabağına alınır ve ortası açılır
  • Hazırlanan tavuklu karışım pilavın ortasına dökülüp servis yapılır
Yemeğin püf noktası biber ve tavuğun az pişirilmesi Tavuk suyunu salınca sertleşiyor Kızgın tavaya tek tek atarak suyunu salmadan yumuşak bir şekilde kavrulması sağlanıyor Geniş bir tava, hatta sac veya wok kullanmanızı tavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.