 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:34 AM |
Pilav Üstü Tavuk
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER: - Yarım tavuk, kemikleri ayrılmış ve doğranmış
- 1 havuç
- 1 patates
- 3 tane yeşil biber
- Sıvıyağ
- Tuzot, karabiber.
- İstediğiniz bir çeşit pilavın malzemeleri.
YAPILIŞI: - Bilindik usulle güzel bir pilav yapılır ve demlenmeye bırakılır. (Arşivimde pilav tarifleri bulabilirsiniz.)
- Doğranan tavuk etleri kızgın tavaya atılarak hafif kavrulup tabağa alınır.
- Dilimlenen patates ve havuç sotelenir ve biraz su ilavesi ile yumuşatılır. (Tamamen kavurarakta yapabilirsiniz ben bu şeklide hazırladım.)
- Kavrulan malzemelere biberler katılır ve biraz daha kavrulur.
- Tavuk etleri ve baharatlar ilave edilir, tavuk suyunu salmadan biraz daha kavrulup ocaktan alınır.
- Pilav servis tabağına alınır ve ortası açılır.
- Hazırlanan tavuklu karışım pilavın ortasına dökülüp servis yapılır.
Yemeğin püf noktası biber ve tavuğun az pişirilmesi. Tavuk suyunu salınca sertleşiyor. Kızgın tavaya tek tek atarak suyunu salmadan yumuşak bir şekilde kavrulması sağlanıyor. Geniş bir tava, hatta sac veya wok kullanmanızı tavsiye ederim.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.