Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavi, tavuklu, şark

Tavuklu Şark Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Şark Pilavi



15 su bardağı mısır pirinci
1 tutam kekik
1/3 tane defne
2 tane soğan
1 tane piliç
1 çay kaşığı rendelenmiş ceviz
2 tane olgun domates
1 tutam biber
2 çorba kaşığı margarin
tuz

Yapılışı Pilici ayıklayıp, tütsüleyip, yıkayıp pişirin Suyunu süzün Tencereye yağ, rendelenmiş soğan, tuz, piliç, defne ve kekik koyun Soğanlar ve piliç pembeleşinceye kadar karıştırın Ayıklanmış, 5-6 kere yıkanmış pirinçleri de atın Pirinçler şişince tuz, biber, rendelenmiş ceviz ve rendelenmiş domatesleri de ilave edin Bire iki ölçü hesabı ile su veya et suyu koyun Orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.