09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marul Turp Ve Havuç Rendesi Salatası
Malzemeler
- 1 adet orta büyüklükte beyaz turp
- 1 adet küçük marul
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 5-6 adet zeytin
- 1 demet maydanoz
- Zeytinyağı, limon, tuz
Hazırlanışı
1 Turpun kabukların soyup , yıkayıp , rendenin iri deliğinden geçirerek rendeleyin
2 Havucun kabuklarını kazıyıp, aynı büyüklükteki rendeden geçirin
3 Marulun fena yapraklarını ayıklayıp, yaprak yaprak 5-6 defa yıkayıp oldukça iri doğrayın
4 Salata tabaklarına renk uyumuna dikkat ederek, küme küme veya sıra sıra turp rendesi , havuç rendesi ve doğranmış marulu koyup , zevkinize göre düzeltin
5 Üzerlerini maydanoz dalı, zeytin ile süsleyiniz Zevkinize göre, başka şeyler de eklenebilir
6 Limonlu sosu hazırlayıp , servisten hemen önce hepsinin üzerlerine gelecek şekilde döküp, servis yapın
|
|
|