![]() |
Marul Turp Ve Havuç Rendesi Salatası
Malzemeler - 1 adet orta büyüklükte beyaz turp - 1 adet küçük marul - 1 adet orta büyüklükte havuç - 5-6 adet zeytin - 1 demet maydanoz - Zeytinyağı, limon, tuz Hazırlanışı 1. Turpun kabukların soyup , yıkayıp , rendenin iri deliğinden geçirerek rendeleyin. 2. Havucun kabuklarını kazıyıp, aynı büyüklükteki rendeden geçirin. 3. Marulun fena yapraklarını ayıklayıp, yaprak yaprak 5-6 defa yıkayıp oldukça iri doğrayın. 4. Salata tabaklarına renk uyumuna dikkat ederek, küme küme veya sıra sıra turp rendesi , havuç rendesi ve doğranmış marulu koyup , zevkinize göre düzeltin. 5. Üzerlerini maydanoz dalı, zeytin ile süsleyiniz. Zevkinize göre, başka şeyler de eklenebilir. 6. Limonlu sosu hazırlayıp , servisten hemen önce hepsinin üzerlerine gelecek şekilde döküp, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.