Salatalik Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalik Turşusu![]() SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi) Malzemeler:
En uygun çesit “kornişon”dur İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v b kirleri yıkayın [*]Salatalıkları kavanoza doldurun [*]tuzunu uzerine ilave edin [*]Sarımsaklarınıkavano za yerleştirin [*]Siraaai içine boşaltın [*]Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın aaagah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 günbekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin [*]Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz![]() ***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır salatalıkl arın rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile deanlaşılabilir |
|
|
|