ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Salatalik Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710036)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:43 AM

Salatalik Turşusu
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • su (mümkünse kaynak suyu)
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 10-12 al maydanoz
Yapılışı; [*]Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. [*]Salatalıkları kavanoza doldurun. [*]tuzunu uzerine ilave edin [*]Sarımsaklarınıkavano za yerleştirin. [*]Siraaai içine boşaltın. [*]Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun
kapağını kapatın. aaagah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün
bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave
edin. [*]Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
***Salatalık turşusunun yenilecek
olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır salatalıkl arın rengi sarıya döner;
ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam
görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de
anlaşılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.