![]() |
Salatalik Turşusu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi) Malzemeler:
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. aaagah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. [*]Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz. ***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır salatalıkl arın rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.