Şüveydiz Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şüveydiz TarifiMalzemeler * l kilo et (but veya kol;ufak parçalara bölünmüş) * l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış) * 3 demet taze soğan(irice kıyılmış) * l demet taze sarımsak (irice kıyılmış) * l O su bardağı su * 2 çorba kaşığı Sana * Tuz,karabiber * Toz kırmızı biber Terbiyesi: * l kg yoğurt * 2 yumurta Yapılışı: ŞÜVEYDİZ ŞÜVEYDİZ: l Yoğurt ve yumurtaları l -2 dakika güzelce çırpın Et suyundan birkaç kaşık azar azar ilave edin![]() 2 Hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan yemeğe, devamlı karıştırarak ilave edin 3 Biberli yağı hazırlayın![]() 3 Bir tencereye etleri ve suyu koyun![]() 4 Su kaynarken, oluşan köpükleri bir kepçe ile alın![]() 5 Nohutları ilave edin;tuzunu,biberini katın![]() 6 Etin pişmesine yakın,sarımsaklar ve soğanları ekleyin![]() 7 Etler ve soğanlar iyice yumuşayana kadar,kapak kapalı olarak pişirmeye devam edin![]() 8 Terbiyesini hazırlamak için,yumurta sarılarını yoğurt ile iyice çırpın Yemeğin suyundan azar azar terbiyeye ilave ederek,terbiyeyi alıştırın Terbiyeyi yemeğe yavaş yavaş dökerken,sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın![]() 9 Biberli yağı,yemeğin üzerine gezdirip, ateşten alın![]() 10 Yanında pilav ile servis yapın![]() PÜF NOKTASI: Biberli yağın içine,aktarlarda bulunabilen bir Doğu Akdeniz otu olan haspir eklenirse,hem lezzet, hem de görsel açıdan zenginleşir
|
|
|
|