09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şüveydiz Tarifi
Malzemeler
* l kilo et (but veya kol;ufak parçalara bölünmüş)
* l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
* 3 demet taze soğan(irice kıyılmış)
* l demet taze sarımsak (irice kıyılmış)
* l O su bardağı su
* 2 çorba kaşığı Sana
* Tuz,karabiber
* Toz kırmızı biber
Terbiyesi:
* l kg yoğurt
* 2 yumurta
Yapılışı:
ŞÜVEYDİZ
ŞÜVEYDİZ:
l Yoğurt ve yumurtaları l -2 dakika güzelce çırpın Et suyundan birkaç kaşık azar azar ilave edin
2 Hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan yemeğe, devamlı karıştırarak ilave edin 3 Biberli yağı hazırlayın
3 Bir tencereye etleri ve suyu koyun
4 Su kaynarken, oluşan köpükleri bir kepçe ile alın
5 Nohutları ilave edin;tuzunu,biberini katın
6 Etin pişmesine yakın,sarımsaklar ve soğanları ekleyin
7 Etler ve soğanlar iyice yumuşayana kadar,kapak kapalı olarak pişirmeye devam edin
8 Terbiyesini hazırlamak için,yumurta sarılarını yoğurt ile iyice çırpın Yemeğin suyundan azar azar terbiyeye ilave ederek,terbiyeyi alıştırın Terbiyeyi yemeğe yavaş yavaş dökerken,sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın
9 Biberli yağı,yemeğin üzerine gezdirip, ateşten alın
10 Yanında pilav ile servis yapın
PÜF NOKTASI:
Biberli yağın içine,aktarlarda bulunabilen bir Doğu Akdeniz otu olan haspir eklenirse,hem lezzet,
hem de görsel açıdan zenginleşir
|
|
|