![]() |
Şüveydiz Tarifi
Malzemeler.
* l kilo et (but veya kol;ufak parçalara bölünmüş) * l su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış) * 3 demet taze soğan(irice kıyılmış) * l demet taze sarımsak (irice kıyılmış) * l O su bardağı su * 2 çorba kaşığı Sana * Tuz,karabiber * Toz kırmızı biber Terbiyesi: * l kg yoğurt * 2 yumurta Yapılışı: ŞÜVEYDİZ ŞÜVEYDİZ: l. Yoğurt ve yumurtaları l -2 dakika güzelce çırpın.Et suyundan birkaç kaşık azar azar ilave edin. 2. Hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan yemeğe, devamlı karıştırarak ilave edin.3. Biberli yağı hazırlayın. 3. Bir tencereye etleri ve suyu koyun. 4. Su kaynarken, oluşan köpükleri bir kepçe ile alın. 5. Nohutları ilave edin;tuzunu,biberini katın. 6. Etin pişmesine yakın,sarımsaklar ve soğanları ekleyin. 7. Etler ve soğanlar iyice yumuşayana kadar,kapak kapalı olarak pişirmeye devam edin. 8. Terbiyesini hazırlamak için,yumurta sarılarını yoğurt ile iyice çırpın.Yemeğin suyundan azar azar terbiyeye ilave ederek,terbiyeyi alıştırın. Terbiyeyi yemeğe yavaş yavaş dökerken,sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. 9. Biberli yağı,yemeğin üzerine gezdirip, ateşten alın. 10. Yanında pilav ile servis yapın. PÜF NOKTASI: Biberli yağın içine,aktarlarda bulunabilen bir Doğu Akdeniz otu olan haspir eklenirse,hem lezzet, hem de görsel açıdan zenginleşir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.