Pırasa Kerevizli Terbiyeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Kerevizli Terbiyeli TarifiMalzemeler * l kg pırasa (beyaz kısımları yarım parmak kalınlığında dilimlenmiş) * 250 gr kereviz kökü(yarım ay şeklinde kesilmiş) * 100 gr koyun döşü(kuşbaşı doğranmış) * l orta boy soğan(küçük doğranmış) * 3 çorba kaşığı Sana * l,5 su bardağı su(veya et suyu) * Tuz TERBİYESİ: * l yumurta * 1/4 limonun suyu * 1/4 su bardağı * pırasa suyu Yapılışı: PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ: 1 Bir tencereye;Sana,soğan ve eti koyarak,et ve soğanlar sularını salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte arada bir karıştırarak 20-30 dakika pişirin;sonra etlere su(veya et suyu)ile tuz katarak tencerenin kapağını kapatın;l saat kısıkateşte pişmeye bırakın Suyunu pişerken kontrol edin![]() 2 Tencereye; pırasa ile kereviz kökünü koyarak, bunlar iyice pişene kadar orta kuvvetteki ateşte yaklaşık l saat pişirin Tencerenin içinden yarım su bardağı kadar suyunu alın ve bir tarafa bırakın![]() 3 Sonra,bir kaseye; yumurta ile limon suyunu koyarak,üç-beş defa çırptıktan sonra,buna azar azar olmak üzere çeyrek su bardağı pırasanın suyunu katın;iyice karıştırın Bu terbiyeyi, pişmekte olan pırasalara katıp,2-3 taşım kaynatıpservis yapın ![]() PÜF NOKTASI: Terbiyeyi yemeğe katmadan önce yemeğin suyundan biraz terbiyeye katın;sonra terbiyeyi çatalla çırpıp azar azar yemeğe konan bu terbiyenin kesilmesini önler •Kereviz kökünün kararmaması için,kabuğunu kalın soyun limonlu suda bekletin |
|
|
|