İspanak Kuşhane Musakkası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Kuşhane Musakkası Tarifi300 gr kıyma 1 çorba kaşığı salça 3-4 adet soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 adet limon Tuz, karabiber 1kg ıspanak 1- Ispanağın sapları ve kökleri doğranıp, bol suda yıkanır Soğanlar doğranır![]() 2- Tencereye sıvıyağ, doğranmış soğan ve kıyma konup kavrulur Salça, tuz ve karabiber ilave edilip ateşten alınır![]() 3- Kuşhanenin dibine 1 cm eninde doğranmış ıspanak yerleştirilir Ispanakların üzerine bir miktar kıymalı içten serpilir Bunun üzerine tekrarıspanak yerleştirilip tekrar kıymalı iç yerleştirilir Tuz ekilip su ilave edilip ateşe konur Kısık ateşte pişirilir![]() 4- Bir kapta yumurta ile limon suyu çatalla iyice çırpılıp terbiye yapılıp ıspanağın üzerine gezdirilirse çok lezzetli olur |
|
|
|