![]() |
İspanak Kuşhane Musakkası Tarifi
300 gr kıyma 1 çorba kaşığı salça 3-4 adet soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 adet limon Tuz, karabiber 1kg ıspanak 1- Ispanağın sapları ve kökleri doğranıp, bol suda yıkanır. Soğanlar doğranır. 2- Tencereye sıvıyağ, doğranmış soğan ve kıyma konup kavrulur. Salça, tuz ve karabiber ilave edilip ateşten alınır. 3- Kuşhanenin dibine 1 cm eninde doğranmış ıspanak yerleştirilir. Ispanakların üzerine bir miktar kıymalı içten serpilir. Bunun üzerine tekrar ıspanak yerleştirilip tekrar kıymalı iç yerleştirilir. Tuz ekilip su ilave edilip ateşe konur. Kısık ateşte pişirilir. 4- Bir kapta yumurta ile limon suyu çatalla iyice çırpılıp terbiye yapılıp ıspanağın üzerine gezdirilirse çok lezzetli olur |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.