Light İzmir Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Light İzmir Köfteİzmir köftenin Türk mutfağında önemli bir yeri vardır Restoranlarda ve evlerde sıkça menüde yer alan bu yemek normalde patatesi kızartıldığı ve yağ kullanımı fazla olduğu için oldukça kalorili Diyetistanbul mutfağında yeniden yorumlanan bu yemeğin kalorisi orijinal tarife göre neredeyse yarı yarıya azaltıldı Hem aradığınız lezzeti bulacağınız hem de fazla kalori almadan severek tüketeceğiniz light İzmir Köfte?yi mutlaka denemelisiniz Şimdiden afiyet olsun![]() Malzemeler (4 kişilik) 200 gr yağsız dana kıyma Karabiber, yenibahar, tuz, kimyon 4 ince dilim kurutulmuş kepekli ekmek 1 yumurta 1 adet iri kuru soğan 3-4 diş sarımsak 4 küçük boy patates 2 sivri biber 2 domates 1 kaşık salça 1 adet defneyaprağı 3-4 adet tane karabiber Su Yapılışı: Kuru soğan, sarımsak ve kuru ekmekleri rondodan geçirerek parçalayın Kıyma, baharatlar ve yumurtayı ekleyerek köfteyi güzelce yoğurun![]() Fırın tepsisine şekil verdiğiniz köfteleri dizip, önceden 200 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırına sürün 15 dakika köfteleri ters düz ederek pişirin![]() Patatesleri soyup yıkayın, elma dilimi şeklinde doğrayıp içine defne yaprağını da ekleyerek 1 su bardağı suyla haşlayın Patateslerin biraz diri kalmasını sağlayın![]() 1 kâseye patatesleri haşladığınız suyu, salçayı, tuzu, tane karabiberleri koyup karıştırın Bir miktar daha su ilave ederek salçalı suyu hazırlayın![]() 15 dakika pişen köfteleri fırından çıkarıp salçalı suyu üzerine dökün Patates, sivri biber ve ince dilimlenmiş domatesleri üzerine yayıp tepsiyi fırına tekrar koyun Yaklaşık 30 dakika pişirip sıcak servis yapın![]() |
|
|
|